2009. augusztus 16., vasárnap

Repülő tőrök klánja / House of Flying Daggers




2004-es, 115 perces, kínai-hongkongi romantikus akciófilm. Egy nagyon szép, megható, és látványos film. Oscarra is jelölték a látványt. Már régóta a kedvenc filmjeim közé tartozik. Ugyanaz a rendező (Zhang Yimou) készítette, aki a Hőst is.

I. sz. 859, Kínában meggyengül a Tang dinasztia, a császár uralkodásra alkalmatlan, a hivatalnokok élősködnek a nép felet. Lázadás tör ki. Egy titkos szervezet alakul a Repülő tőrök klánja néven, mely a tőrökkel való mesteri bánása miatt kapta a nevét. Elveszik a gazdagok javait, hogy a szegényeknek adják. Ezzel kihívják a nép tiszteletét, és a kormány ellenszenvét.

A történetünk ott kezdődik, hogy a Repülő tőrök klánjának vezérét, Li Jung Feit(?) 3 hónap után sikerült megölnie a kerületi rendőrkapitányságnak, csakhogy új vezér van, akit 10 napjuk van elfogni. Az a hír járja, hogy a klán régi vezérének vak lánya apja halála után eltűnt. Az új Bazsarózsa pavilonba (borbélyház) érkező új, vak lány, Mei gyanút kelt a két rendőrkapitányban, és letartoztatják. Úgy döntenek, hogy nem adják át a helyi kormányzónak, hanem a nagyobb jutalomért cselhez folyamodnak. Egyikük csavargó casanovaként megmenti a hölgyet a börtönből. Mei hálából elvezeti a klán búvóhelyére, de nem akadálytalan az útjuk, és a két ellenfél egymásba szeret. Csakhogy várnak még meglepetések az emberre bőven.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése