2009. augusztus 16., vasárnap

Azumi (1)




2003-as, 128 perces japán akciófilm dráma. Eddig ez a legjobb japán film, amit láttam, és garantáltan többször is vissza fogom nézni.

Gessai, egy vándor szamuráj 10 árva gyermeket szed össze a XVII. századi japánban. A véres harcok sok áldozatot kívántak, és a fővezérek újra és újra kezdenék ezt a harcot, hogy a végkimenetel számukra kedvezőtlenül alakul. Gessai is elvesztette fiát ezekben a harcokban. Most éppen a Tokugawák vannak hatalmon, de félő hogy a Toyomik visszatérnek az őket támogató hadurak segítségével. Gessai felneveli, és orgyilkosnak képezi ki a gyerekeket a hegyekben, elzárva a külvilágtól. Feladatuk az lesz, hogy a nagyra törő vezéreket megöljék a béke érdekében. A fiatalok nem is sejtik milyen áldozatot kell meghozniuk, hogy valódi orgyilkossá válhassanak. Az orgyilkos nem választhatja meg kit öl meg, acél idegekre van szüksége, és könyörtelenül öl. Mikor elhagyják a hegyet felégetik maguk mögött a múltjukat jelképező házat. Közülük a legerősebb az egyetlen lány, Azumi.

A bérgyilkos életéből fakadó dráma, hogy az először még csak naiv, játékos fiataloknak a várva várt küldetésük a legnagyobb rémálmukká válik.

2 megjegyzés:

  1. Ó, az Azumi első része az egyik kedvencem. Főleg Mogami Bijomaru figurája hatalmas benne, az olyan mint egy járkáló animefigura.

    VálaszTörlés
  2. Igen, nekem is a kedvenceim jutnak eszembe róla. :)

    VálaszTörlés