2009. augusztus 8., szombat

Casshern





Egy 2004-es, 141 perces, japán sci-fi, akció filmről van szó, ami egy régi anime sorozat alapján készült, bár ez már egy teljesen új történet. Kicsit morbid, de egyszer mindenképpen látni kell.

A 21. század végén Európa és kelet háborúban állnak egymással. Azuma Tetsuya egy tudós fia, aki a háborúban meghal. Azuma professzor felesége már évek óta halálos beteg és férje azon munkálkodik, hogy gyógymódot találjon neki. Közel van, de az idő sürgeti. Azon kísérletezik, hogy emberek szerveit és testrészeit tudja pótolhatóvá tenni. Úgynevezett Neo sejtekből lennének regenerálhatók az emberek rossz sejtjei. Ezek a sejtek egy elzárt, belterjes népcsoport sejtjei.

Egy nagy medencében testrészek vannak felhalmozva, amik egy villám csapás következtében (akárcsak Frankeinsteinnél) összeállnak sok-sok emberi alakká, és elkezdenek menekülni, az igazi rémült emberek pedig elkezdik őket levadászni. Négyen élik túl, akik bosszút fogadnak az emberiség ellen. Robotokat gyártanak, és tudósokat rabolnak. Eközben Tetsuya holtteste is megérkezik az apjához, aki feléleszti fiát. Tetsuya egy ország védőistenségének, Casshernnek a nevét veszi fel.

A Mátrixhoz hasonlították, amit én egy kicsit túlzásnak tartok, de jól meg van csinálva, sok látványos effekttel, ami nem is csoda hiszen egy klipprendező készítette. (Érdekes még, hogy a Bleach dallamfoszlányait is fel lehet fedezni benne.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése