2009. július 4., szombat

Wagaya no Oinari-sama



Sikeresen végeztem a vizsgáimmal, és most rövidtávon belül több bemutató is fel fog kerülni.

Wagaya no Oinari-sama egy 24 részes sorozat. A hétköznapokban játszódik ugyan, mégis vannak benne fantasy elemek, de pont odaillő mennyiségben. Nagyon helyes, humoros, nem túl bonyolult történet. Mint ahogy általában az a japánoknál lenni szokott, a helyzetkomikumból adódnak a humoros helyzetek, de van benne akció, és egy kevés dráma is. A fenti bemutató egy hívatalós trailer, lent pedig valószínűleg egy dvd special lehet, mert nincs benne a sorozatban, érdemes megnézni, mert bár japán a lényeg érthető, és nagyon aranyos (nem spoilerez).

Egy halott vízpapnő két fiának az életét veszélyeztetik a szellemek. Nagyanyjuk, hogy megvédje őket, elhívja a fiúkat a szentélyhez a városból. A gyerekeket föld elemű szellemek fenyegetik, mivel a fiúk eleme a víz, és a víz táplálja a földet. Viszont a földet vágja a fém, ezért egy fém elemű szellemre van szükség védelmezőnek, ami jelen esetben egy róka. (Eddig azt hittem a róka tűz elemű :( .) Eddig elzárva élt, mert bajt okozott, és nem is szívesen segítene, ha nem szerette volna a fiúk anyját.

Itt jönn a helyzet komikum, mivel a fiúkhoz költözik a róka és az sutácska őrszem is, akik a mágiában nagyon otthon vannak, de a hétköznapi éltben elég ügyetlenek.

Rókánk sajátossága, hogy bár nőnek született fel tud venni férfi alakot is. Vagyis megvan mindkét nemnek a fanservice, mégis a fiúk jobban jártak, mert van egy enyhe ecchis jellege, de nem zavaró, és nem is feltétlen minden részben.

Érdemes kivárni az ending végét, vagy a végére pörgetni, mert a csattanók sokszor a végére kerülnek, és kb. a közepétől a "következő rész tartalma" is viccesen van megcsinálva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése