2009. július 9., csütörtök

Bleach baki?



Szerintem van egy hatalmas baki a Bleachben. Mégpedig az, hogy úgy kezeli a lelkeket is, mint az élő embereket. Több ponton is sántít a dolog, pedig csak ott tartok a történetben, ahol a magyar vetítés.

1. A lélek, hogy tud vérezni? Sokszor látni, hogy harcolnak a halálistenek és sebet kapnak, ami vérzik, mint egy rendes test.

2. Egy lélek hogy tud meghalni? Azt el tudom képzelni, hogy egy lélek elenyészik, mint Rukia nővére esetében, de ezt is úgy mutatják be, mintha meghalna. Aztán Byakuya, miután Rukiát befogadja a család, a halott szülei ravatalához megy imádkozni. Az még oké, hogy összeállhat csak úgy egy család vérrokonság nélkül is. Mint, ahogy még a legelején a "madár-fiú" esetében láttuk, aki nem találta meg az édesanyja szellemét a másvilágon, de befogadta egy "önállóan szerveződött család". Illetve egy másik példa: Kenpachi megöli a 11. osztag kapitányát, hogy ő legyen a kapitány. Később a hűséges Maki Ichinose, közvetlenül mielőtt Kariyaval találkozik, a sivatagban haldoklik és azt gondolja, hogy nem is baj, ha meghal legalább újra együtt lehet majd a kapitányával.

De hová is kerül a halott szellem, vagy miért gondolják, hogy még létezik egyáltalán valahol, ha már a szelleme pusztult el valakinek?

Lehet, hogy ez csak az én csőrömet piszkálja, és másnak fel sem tűnt, vagy megértette azt, amit én nem. Légyszíves avassatok be, vagy erősítsetek meg!

2 megjegyzés:

  1. Arról fogalmam sincs, hogy miért véreznek, de jó kérdés. O.O
    Viszont én úgy tudom, hogy a lelkek körforgásába kerülnek. Na hogy ott tudnak-e találkozni, vagy sem, azt nem tudom, de utána újból megszületnek, a Földön kötnek ki.
    Viszont a vérzésről van egy elméletem... ami röviden annyi, hogy lelkileg is megtudnak sebezni...tehát nem muszáj agyonvernie valakinek ahhoz, hogy fájjon a lelkünk (vagy szívünk), és ezért sérülhetnek meg...
    Viszont, hogy a lelkük alakján belül hogyan jutnak a lélekvilágukba, vagy mibe... amikor Zangetsu-val beszél Ichigo... na ez még egy jó kérdés. O.O

    VálaszTörlés
  2. Hát igen tudok jókat kérdezni :)

    VálaszTörlés