2009. július 15., szerda

Nijuu-Mensou no Musume / The Daughter of Twenty Faces






Ez a 22 részes történet egy kerek egész akció krimi, de közben humoros és drámai is. Tele van szerethető karakterekkel, és nem várt fordulatokkal.

Chiko egy 11 éves jól működő vállalat örökösnője, akit szülei halála után nagybátyja és nagynénje nevel önös érdekből. Meg akarják mérgezni a lányt, hogy övék legyen a vagyona. Chiko viszont mindent sejt, mivel detektív regényeket olvas, és tanulmányoz. Egy nap megjelenik náluk álruhában a rejtélyes 20 arcú, akiről az hírlik, hogy Robin Hoodként fosztogatja az erkölcstelenül meggazdagodottakat, bár sármjában, trükkjeiben és taktikáiban inkább James Bondra hasonlít. Mikor rájön a nevelők aljasságára magával viszi a lányt. Chiko beilleszkedik a rablóbandába, akik mind egész rendes fickók, és mindenfélére megtanítják a kicsi lányt. Leginkább olyan tárgyakat lopnak el, amik a 2. világháború után egy ember kezébe kerültek, pedig egy nagyobb közösség közkincse lenne, és visszaviszik a méltó helyére. Egy váratlan fordulat folytán úgy adódik, hogy Chikonak egyedül kell megtalálni a saját útját, bár az eddigi tapasztalatai sokban segítik. Abszolút példaképévé válik a 20 arcú, akinek hitvallása a következő:

"Mindig van valami amögött, amit az emberek mondanak.
Nyitva kell tartanod a füleidet, és figyelmesen hallgatni.
Ami fontos, hogy a saját érdekedben figyelj, hallgass, és gondolkodj."

Szép lassan meg is tudjuk ki is valójában a 20 arcú, és mi köze van a háborúhoz.

James Bond érzetet nem csak a sármőr, trükkös karakter kelti (félreértés ne essék nem nőzik, csak a kiállása olyan), hanem egy "gonosz" karakter is, akinek Tiger a neve, fémkarmai vannak, és 20 arcú esküdt ellensége. Nem tudom hányan nézetettek már régi Bond filmeket, például Roger Moore-ral. Ezekben van egy Cápa nevű többször is visszatérő rosszfiú, akinek pedig fémfogai vannak.

2 megjegyzés:

  1. A bátyám gépéről tudok megjegyzést írni. Haha. :P
    Ez az anime tipikusan olyan, amit te könnyen megkedvelhetsz, de lehet, hogy csak azért érzem így, mert olyan "retróhangulatú". :D
    Nem is emlékeztem rá, hogy szereted a James Bond filmeket. XD

    VálaszTörlés
  2. Nem különösebben szeretem, de ha már van egy-kettő megnézem :) Némelyik jobb a mostani akció filmeknél, bár mai szemmel előfordulnak bennük kicsit gatyi dolgok is.

    VálaszTörlés