2011. február 2., szerda

Alice in animeland




A Flavorwire és a magyar könyves blog is megemlékezett Lewis Carroll 178. születésnapjáról. Ő az Alice Csodaországban, (ami 1865-ben debütált) és az Alice Tükörországban szerzője. Érdemes megnézni a Flavorwire által összeállított utóbbi 100 év borítóit. Meglátszanak rajtuk a trendek változásai.



Japánban is nagy sikere van Alice-nak. Gondoljunk csak néhány kedvencünkre, akikkel kapcsolatba hozzák Alice-t. Nem egy illusztráción, mangában vagy animében dolgozzák fel Alice Csodaországba való kerülését az adott karakterekkel eljátszva. Persze kicsit átértelmezve és csak nagy vonalakban megtartva az eredeti történetvezetést. Ilyen például az Ouran Highschool Host Club-ban egy rész is.


De nálunk is megjelent a hiteles feldolgozása, ami azért csak dióhéjban meséli el a történetet.




Kuroshitsujiról már a sokadik bőrt lehúzva csináltak egy második OVÁt, amiből egyenlőre csak az első része jelent meg. A címe Ciel in Wonderland. Elég örültre sikerült.







Clampék nem csak illusztrációkat készítettek hozzá, de egy oneshot mangát is készítettek belőle, ami a Miyuki in Wonderland címre hallgat és elég ecchis beütése van. Készült két összefoglaló klipp Clampék munkájából, ami Clamp in Wonderland címet kapta, és egy új clamp figura sorozat, ami pedig a Clamp in 3-D land elnevezést.

Kaori Yuki (Az angyalok menedékének szerzője) egy naptárhoz csinált Alice illusztrációkat. (Lásd itt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése