2011. február 26., szombat

A Silla királyság ékköve




A Palota ékköve után egy újabb koreai siker sorozat jutott el hozzánk. Nem véletlenül hasonlít a címe az előbbire. Mivel a forgatókönyvírója a két történetnek ugyanaz a személy.

A Silla királyság ékkövében is két karizmatikus nő versenyzik egymással életre-halálra, miközben támogatókat gyűjtenek, ahogy a Palota ékkövében is. A történelmi háttér itt sem marad el. Ahogy a Palota ékkövében megismerhettük az első női orvost, aki kezelhette a királyt. Úgy a Silla királyság ékkövében az első női uralkodó kiléte a tét. A misztikum (jóslat) és a halottak segítő szellemei itt is megjelennek, ami egyáltalán nem hat zavaróan. De ennyiben ki is merült a hasonlóság.

Ebben a sorozatban a politikai lavírozások sokkal nagyobb súllyal bírnak, mint az elöző sorozatban. Az udvarhölgyek mindennapjai helyett itt a királyi család és a katonák mindennapjaiba és harcaiba nyerünk bepillantást.

A Silla királyság ékköve visszább nyúlik időben (kb. 900-as évek, a Palota ékköve 15. sz. körüli). Ekkor Korea még 3 királyságból állt, ebből egyik Silla. Ebben a korszakban még nem egyszerűsödött le annyira a nők és a férfiak viselete, így egy gyönyörű, látványos kosztümös filmet nézhetünk, amibe a dráma, a romantika és a vígjáték keveredik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése