2010. augusztus 19., csütörtök

Vampire Host




Ha már vámpíros hangulatban vagyok lássuk mit tartogat nekünk egy vámpiros dorama. A Vampire Host 12 részes, a részek egyenként 20-25 percesek, de két rész együtt alkot egy összefüggő történetet (az első mindig a bonyodalom a második a megoldás).

Kaori Yuki Bloodhound című egykötetes (oneshot) mangájából készült, amiben helyes vámpír fiúk szórakoztatják az unatkozó hölgyeket a Krankenhaus nevű „bárban”. Idekerül egy kotnyeles kis fruska egy véletlen folytán és felrázza a vámpírok mindennapjait.

Ettől a dorama annyiban tér el, hogy csak egy fiú ténylegesen vámpír a hostok közül, és a többi fiút nem is ismerjük meg, míg a mangában igen. A vámpír fiú, Souo mellett ez a talpraesett középiskolás lány, Rion a főszereplő, akinek elrabolják a legjobb barátnőjét és csak annyi nyoma van, hogy egy vámpír tette. Így jut el a közismert „bárba”...

A későbbiekben (ahol elfogyott a manga alapanyaga, a 3. résztől) Souo és Rion összetűzésbe kerülnek a láthatatlan emberrel, egy halálistennel, egy boszorkánnyal, és egy vérfarkassal. De vajon mindenki az akinek mutatja magát?

A Vampire Host gyengébb dorama, mint amikről eddig írtam, de élvezhető. (Eltekintve attól, hogy Souo vámpírrá változása és az opening elég erőltetett...) Azonban a mangát inkább ajánlom, az mérföldekkel jobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése