2010. augusztus 19., csütörtök

Junjou Romantica





2×12 részes yaoi. Ahogy a címből is kitűnik ebben a sorozatban a romantikának és a párok egymásra találására helyezték a hangsúlyt és nem a szexre, mint némelyik sokkal rövidebb yaoiban. Szóval annak is tudom ajánlani, aki egyébként nem szereti a műfajt, mert helyes történet, nem pornó, és könnyen be lehet helyetesíteni az egyik karaktert lánynak. Bár az ukékben is van némi férfias durvaság és ők is abszurdnak érzik eleinte a helyzetet.

De miért is beszélek többesszámban? A Junjou-nak is megvan a maga „főpárja”, de igazából 3 pár viszontagságait követhetjük nyomon, akik így vagy úgy, de ismerik egymást (nem rosszra gondolni!).

A „főpárunk” Misaki és Usagi-san. Misaki egy leendő egyetemista, aki bátyja gyerekkori barátjától kap segítséget a felvételi felkészülésben. Ez a barát pedig nem akárki. Usagi-san már 28 évesen több sikeres könyvet és elismerést tudhat a háta mögött, miközben titokban álnéven yaoi mangákat is ír. A második párunk teljesen véletlenül találkozik egy parkban. Nowaki egy rendkívül magas diák és fel akarja vidítani a szerelmi bánatától emésztődő Hirokit, aki eleinte nem igazán akar a sráccal foglalkozni, de Nowaki levakarhatatlan. A harmadik szerelem és bonyodalom egy fiatal, tizenéves srác és a volt sógora között alakul.

Alig írhatók róla valamit, anélkül hogy ne spoilereznék, de a lényeg mindig adott, vagyis hogy a szereplők hogyan dolgozzák fel azt, hogy egy azonos neműbe szerelmesek, és hogy ez vajon tényleg szerelem-e vagy csak pillanatnyi szeszély, esetleg valakit helyettesítenek, és ha már tisztázták az érzéseiket mihez kezdenek utána...

A részekben egymásután tisztázzák a félreértéseket, és ezzel nem osztják fel 3 felé a sorozatot, mert minden második/harmadik rész egy másik párról szól.

Összességében egy helyes és szórakoztató, romantikus vígjátékot láthatunk.

4 megjegyzés:

  1. Szia! :D
    Hát először, hogy láttam a műfajt, nem értettem, hogy mi meg hogy. Még műfajokban nem vagyok elégé jártas. De részletezted, úgyhogy rájöttem. O.O A sztori valahogy megfogott, meg a videó... úgyhogy azt hiszem nézni fogom.
    Jaj tényleg listát kellesz már készítenem. XD
    Köszönöm a bejegyzésed! :)

    VálaszTörlés
  2. Szívesen! :)
    Tényleg helyes történet. Érdemes megnézni. Egyszer mindenkép, de akár többször is. ^^

    VálaszTörlés
  3. Végül csak az egyik pár történetét követtem, vicces volt egy részről, más részről furcsa, harmadrészről meg érdekes. XD Szóval vegyes lett az anime, de tényleg jó kis mű. :)
    Bár én Misakit kb úgy vettem, mint Yukit az Urabokuban, vagyis lánynak. O.O

    VálaszTörlés