2010. augusztus 15., vasárnap

Az AnimeStars Magazin utolsó száma




Most olvastam a hivatalos oldalukon, hogy az Animestars beolvad a Mondóba. Az augusztus végén megjelenő 23. szám lesz az utolsó AnimeStars. Viszont a Mondóban kapnak egy külön rovatott publikálásra.

Mondjuk én már tavaly, amikor még nagyobb volt a válság gondoltam rá, hogy az egyik majd biztosan meg fog szűnni a két animés magazin közül, de ez érdekes megoldás. Lehet, hogy majd megveszem az utolsó számot relikviának, ha már az első évfolyam megvan, meg aztán pont a kedvenceimről írnak: Sailor Moon, Rozen Maiden, Hetalia...

Mondjuk én a Mondóra haragszom, mert nem sokkal azután jelent meg, ahogy az AnimeStars Magazin is. Az AnimeStars pedig jóval hamarabb jelentette be a szándékát a nyomtatott magazin kiadására, és hiába voltak ők az elsők, most nekik kell megszűnni. Nemcsoda hisz a Mondónak nagyobb a tőkéje, és a befolyása. Már pedig ez nem jelenti azt, hogy a magazinjuk annyival jobb is lenne, sőt...

Már a kezdetek óta olvasom az AnimeStarst és a Mondót is, és sajnos a színvonalasabbnak lőttek. A mondóban néha elcsépelt és rettentő gyagyi dolgokról is tudnak írni, érdekességeket pedig elég keveset. Az otaku szótáron és az értékeken kívül a többi mind olyan info, amit máshonnan is be lehet szerezni (bár talán ezeket is). Míg az AnimeStarsban "összegezni is szoktak elszórt morzsákat", és leginkább rajongók írják a cikkeket, akik már évek óta követik az adott fejleményeket (régi motorosok), és nem csak most (4-5 éve) csöppentek bele. A Mangaka galériát, a japán korrepet és a japán oldalakat kimondottan sajnálom, bár hátha bekerül a Mondóba.

Arról nem is beszélve, hogy a Mondó az Animax "fennhatósága alatt áll", ami olykor megszabja/lekorlátozza miről is kell írniuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése