2010. április 10., szombat

Jungle Emperor Leo (2009)





Tezuka, a mangaisten nálunk is vetített Kimbáját (=Leo) dolgozták fel újra, de most nem sorozatban, hanem egy egész estés filmben. A Fuji Television 50. és Tezuka születésének 80. évfordulójára készítették.

A story epizodikus történéseit összegyúrták egy nagyobb egységbe. Megjelenik benne az állatok bezártsága, a tragikus sorsú, embergyilkos párduc, a beteg gnú, a vadászok, az üzletember, és Leo próbatétele, az ugrás.

A történet valamelyest modernizálva lett, és a mai világ problémái is bele kerültek, mint egy lehetséges tragikus jövő az állatvilág számára. Neo-Dzsungel egy jövőbeli technológiával megalkotott mesterséges sziget, a Föld minden éghajlatának megfelelően kialakított mesterséges élőhelyekkel az állatok számára, hogy tanulmányozhassák őket. ezzel a szigettel Ooyama igazgatónak az az álma, hogy újrateremheti a természetet, és istenné válhat. Ooyama fia, Ken'ichi érti az állatok beszédét, és mit sem tudva apja igazi természetéről csodálja őt. Az igazgatót azonban csak a közelgő szemle érdekli, és hogy minden tökéletes legyen a beteg és veszélyes egyedeket, még ha veszélyeztetett fajok is, likvidáltatni akarja...

Neo-Dzsungelen él Pandzsa és fia, Leo is. A kis Leot apja még hiába tanítja vadászni, a kis lurkó még túl lassú és ügyetlen, ezért a dzsungel lakói minduntalan kicsúfolják. De nem csak a kicsit, hanem az apját is kigúnyolják, aki gyanakszik az emberekre, és naphosszat járőrözik. Ezért elterjedt róla, hogy emberbarát. Ken'ichi egyszer kiszökik a dzsungelbe és összebarátkozik Leoval. Ekkor ismeri meg apja igazi természetét és szándékait...

Tezuka grafikáját modernizálták, de a jellegzetes vonásokat meghagyták. Szerintem nagyon szép lett, és a történetet is jól összehozták. Valamivel komolyabb lett mint az elődei, de azért még mindig gyerek film, ezért a kicsik és nagyok is megtalálhatják benne a számításaikat. Érdemes megnézni. (Sajnos jobb klippet nem találtam.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése