2009. június 20., szombat

La corda D'oro - Primo passo





25 részes anime sorozat, amihez most készítenek Specialt, ennek az első részét már megnéztem a sorozattal együtt. Nagyon helyes történet, sokszínű karakterekkel, és a részek legvégén rövid zenei "oktatás".

Egy középiskolában járunk, ami a "zenetündérének", Lilynek az áldását élvezi. Teljesen hétköznapi iskoláról van szó, ahol általános tagozaton, és zene tagozaton is lehet tanulni. A zene tagozatosak általában sznob gazdagok. Főhősnőnk, Hino Kahoko tanévnyitás alkalmával véletlenül összefut Lilyvel. Kölcsönösen meglepik egymást, mert Lilyt csak a "legtehetségesebbek" láthatják. Hino pedig látja általános tagozatos létére, pedig még soha nem játszott hangszeren. Eddig. Ugyanis bekerül az évente megrendezett zenei előadó versenybe Lily hatására. Persze a tündér nem hagyja magára Hinot. Ad neki egy mágikus hegedűt, amin mindenki tud játszani, ha a szívében ott van a dallam. Csak, hogy nem megy zökkenő mentesen a verseny...



Az anime középpontjában a konfliktus kezelés áll:

  • Hino úgy érzi mindenkit becsap azzal, hogy egy mágikus hegedűt használ, azonkívül még a zenetagozatosokkal is el kell fogadtatnia magát.

  • A profi zenész családból származó gyerek frusztrációja, hogy ne mindig a szüleihez hasonlítsák, mert ettől kevesebbnek érzi magát.

  • Előkerülnek a tipikus japán társadalmi problémák, mint a kötelesség vállalás a családdal szemben és a saját vágy ütközése.

  • Vagy a két hobbi közötti választás.


  • A Primo passo egy fordított hárem anime, de mélyebb értelmű és hangulatosabb is azoknál, és a sorozat vég következtetése nagyon tetszett. A történetnek ez még nem a konkrét vége, mert a Special és a manga is folytatódik még.

    (Néztem én már hárem animéket is, mint a Love Hina vagy az Oh! My Goddess! Végülis a hárem animékben is vannak jó női karakterek, poénok, és lazításnak pont megfelelnek (főleg így vizsgaidőszakban, amikor le van amortizálva az agyam). )


    1 megjegyzés:

    1. Ez jónak ígérkezik. A hárem animékkel meg úgy vagyok, hogy ha jó, akkor nekem teljesen mindegy. A Love Hina például igen szórakoztató volt.

      VálaszTörlés