2009. június 3., szerda

Kiba





51 részes. Két másik anime (Fate Stay Night, Pokémon), és egy film (Star Wars) jutott eszembe a nézése közben, mindjárt azt is elárulom miért.

Egy fiatal, tizenéves, agresszív srác (Zed) a főszereplőnk, aki a történet elején szembe kerül a hatóságokkal, mert nem tud viselkedni. Folyton ajtókat tör be, és menekül, mert úgy érzi (egy túlzsúfolt, koszos, nagyvárosban), hogy nem szabad, bár igazából talán ő sem tudja miért. Nem ismeri származását, mert egyedüli rokona, az édesanyja szellemileg le van épülve. Egy menekülés alkalmával meglát egy furcsa, ragyogó emberi alakot, akit már látott álmában és követi, aminek hatására egy másik, fantasztikus világba kerül. Egy gyerekkori barátja, aki teljesen az ellentéte Zednek, szintén átcsúszik ebbe a világba, viszont egészen máshová, és sokáig nem is találkoznak. ő Noa.

Ebbe a fantasy világba kell rájönnie a két fiúnak kik is ők valójában, és itt nem csak a származásra gondolok, hanem arra is hogy milyen emberek, a továbbiakban hogyan viszonyulhatnak egymáshoz.

Ebben a világban az emberek egy részének a testén van három gömbalakú kitüremkedés, amibe szilánkokat (ezek is gömbök) tehetnek. Vannak olyan szilánkok, amiket eldobva felrobbannak, tűzet/vizet lővelnek, villámot szórnak, stb., vagy ha fegyverbe teszik, mint a jedik fénykardja, elővillanak a pengeként (még a hanghatás is olyan). A másikfajta szilánk, olyan mint egy Pokélabda, és ez maga a szellem, a Spirit "nyugalmi állapotban", amit szintén harcra használnak, ezek a szellemek lehetnek emberi, állati, de inkább szörny formájúak (némelyik akár pokémonnak is beillene). Egy-egy kulcs szerepű szellemet nagyon jól megcsináltak, mások meg mintha ellennének kapkodva. A Fate Stay Night a szolga-mester kapcsolatból jutott eszembe(bár inkább gyűjtik őket, mint a pokémonokat, de a jellemző még mindig az 1 ember-1 szellem), és abból, hogy Zed külseje hasonlít Archerére. A történetnek nem célja a harc, de szerves része, mert gyakori a háború, és a rossz akarat. A világ, amibe kerültek négy fontosabb országból áll, de ezek külön síkon vannak: Tempura, Neotópia, Jimoto, és Task.

A történet folyamán több domináns mellékszereplőnk is lesz, akiknek a múltját megismerhetjük, és szerves részei lesznek a történetnek, szinte elnyomják a főszereplőt, ami nem megy kárára a történetnek.

A karakterek jól kidolgozottak, és több is jellem fejlődésen megy át. Elsőre elég kiszámíthatónak gondoltam, de néhány rész után meglepő dolgokat is produkált, épp az ellenkezőjét, mint amire számítani lehetett. Sokszor felvetődnek kérdések a sorozat folyamán, de azokra rövid időn belül választ is kapunk (amit nagyon tudok értékelni :) ). Abszolút pozitívuma, hogy folyamatosan megújul, tele drámával.

Fent egy bemutatót láthatok az animéből, lent pedig egy számot az animéből, ami nagyon megtetszett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése