2010. július 12., hétfő

Witch Hunter Robin




2002-es, 26 részes, misztikus akció dráma.

Történetünk boszorkányai bár félelmetesek, a többségük olyan "bűnöző", akik azért lettek azzá, amiért a Pokoli lányban sokan a pokolra küldtek valakit. A társadalom és az emberi gonoszság tette őket olyanná, amilyenek. A többségüknek lappang az ereje és mikor felébred bennük elvesztik az önuralmukat, és önbíráskodni kezdenek. Viszont egy gyilkosság után könnyen jön a másik, és pont ezért tartja számon, és hatástalanítja őket a Solomon, az STN és japán ága, az STNJ.

Robint helyestesítőnek küldik a STNJ-hez, egy rejtélyes körülmények között elhalálozott társuk helyére. Az STNJ nem öli meg a boszorkányokat, mint a szervezet többi ága, hanem egy orbo nevű speciális anyaggal kábítják el őket, és utána elszállítják őket a gyárba raboskodni. Viszont ezt az anyagot csak különleges képességű emberek tudják használni, közönséges emberek nem, akik talán nem is különböznek a boszorkányoktól annyira... Robin megveti a speciálisan boszorkányokra kifejlesztett fegyvert, ezért csak saját erejét használja a harcokban.

Eleinte epizodikus a cselekmény, de az elejétől fogva sejteni lehet, hogy ennél több lesz. A 11. résztől indulnak be jobban az események, és Robin múltjával kapcsolatban is egyre többet tudhatunk meg.

Felmerül az emberben a kérdés, hogy a boszorkányvadászok, akik ártatlanokat sodornak veszélybe, vajon mennyivel különbek a boszorkányoknál? (Akárcsak a Death Note esetében Light viselkedésénél) Egy kicsit még a Különvélemény c. film jutott róla eszembe, amiben előre meg tudták jósolni ki fog gyilkosságot elkövetni, és azt elkapták (levadászták az anime értelmezésében) és lefagyasztották, de aki vadászott abból lett aztán az üldözött és kiderült, hogy hiba van a rendszerben.

A képivilága a sok sötét kép és misztikus utalások miatt a középkort idézi, bár jövőbeli technikát sugall néhány mindennapi használati eszköz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése