2010. július 12., hétfő

Kuroshitsuji II




Amióta tudom, hogy lesz folytatása a Kuroshitsujinak vártam, bár amikor megtudtam, hogy nem Sebastian és Ciel lesznek a főszereplők, hanem valami új fiatal szöszi fiú, és egy másik komornyik, Claude Faustus, csalódtam. Ráadásul ez a történet már egyértelműen nem a mangaka elképzeléseit követi. Voltak találgatások, hogy hogyan lehetne folytatni a Kuroshitsuji első szériáját a befejezése utána, de szerintem erre senki nem gondolt. Vagyis arra hogy lesz két új főszereplőnk, de mellette megmarad a másik kettő is mint mellék szereplő?! Bár ez eddig még csak az első rész után tűnik így.

Alois Trancy egy testileg-lelkileg sebzett fiú. Valószínűleg szövetséget kötött egy Sebastianhoz hasonló démonnal, Claude-dal. Így övé lett egy kastély, birtokkal, földekkel, rengeteg pénzzel, miegymással. Csakhogy ez a fiú hiperaktív, állandóan röhög és viháncol (az idegeimre megy), pont az ellentéte Cielnek. Claude legalább pont olyan mint Sebastian, vagy kicsit visszafogottabb, de az ereje és a kisugárzása meg van. Egyik este rejtélyes idegen kopogtat hozzájuk, aki még az asztalnál sem veszi le a kabátját (egyébként az első perctől egyértelmű ki az). Egy nagy bőrönd van nála, amit még az életénél is jobban félt. Alois kíváncsi lesz mi van benne és itt kezdődik a két komornyik közötti összecsapás (az egész első rész csúcspontja, legalább valami jó is legyen benne).

Egyébként sokban hajaz az első szériára: Alois szülei tragikus úton haltak meg, a fiút kínozták mire szövetséget kötött, a nagybátyja pénzt akar, és nem ismeri el örökösnek, az új komornyik neve (Faustus->Faust) is utalás, mint Sebastiané (Michaelis, vagyis Mihály arkangyal, az ördög legnagyobb ellenfele), Druitt vikomt pedig bolond, mint Grell Sutcliffe és a kitudjamilyennevű nemes úr volt.

Azért még nem vagyok benne teljesen biztos, hogy végig fogom nézni, mert egy-két helyen elvetik a sulykot. Például rögtön azzal indítani, hogy Aloist egy nemi erőszak után mutatják, valamint a fiú kinyomja a szolgálója szemét! Gusztustalan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése