2010. július 7., szerda

Maou / Ördög




11 részes misztikus krimi. Az egyes részek 45 percesek.

Lucifert, az angyalok legkiválóbbikát dölyfössége miatt letaszították a mennyből, és ő lett maga az Ördög.

A sorozat elején bemutatnak egy fiatal, sikeres védőügyvédet, aki sorra nyeri a pereket. A vádlottak többsége már a nyaka körül érzi a hurkot, mikor megszabadulnak, ezért Istennek, angyalnak nevezik Narusét, a védőügyvédet. Erre a becenévre a sajtó is ráharap és innentől angyali ügyvédnek nevezik a senseit.

A másik oldalon egy fiatal rendőr, Serizawa szélsőséges eszközökkel akarja védeni a rendet. Kap egy csomagot Amano Makototól, akit nem is ismer. A csomagban csak egy piros boríték van, amiben egy tarot kártya. Ezután megindul egy sorozat gyilkosság, amiben mindig Serizawa ismerősei, és barátai halnak meg, akik érintve voltak egy 11 évvel ezelőtt elkövetett gyilkosságban. Serizawa és az áldozat mindig megkapja a szokásos csomagot a gyilkosság előtt, ami utalás is egyben. A "gyilkos" minden esetben más, ám a védőügyvéd mindig Naruse, aki betudja bizonyítani, hogy az eset jogos önvédelem vagy baleset volt. Eközben még jobban bonyolódik a cselekmény... Az eseményektől Serizawa tehetetlennek érzi magát, és saját magát okolja, mert rájön, hogy a valódi célpont ő, és a valódi gyilkos azt akarja, hogy bűnhődjön a 11 évvel ezelőtt történtek miatt...

Nekem nagyon tetszett. Végig izgalomban, és feszültségben tartja az embert. Ráadásul azzal, hogy tudjuk ki az igazi bűnös, mik a szándékai és az érzései még drámaibbá teszi a story-t.


2 megjegyzés:

  1. Ezt is meg szeretném nézni, elsősorban Ikuta Toma miatt. Remélem, sikerül hozzá szereznem egy feliratot.

    VálaszTörlés
  2. Én is miatta kezdtem el, de az egész film nagyon jól sikerült szerintem. Izgalmasabb mint bármelyik krimit, amit valaha láttam.

    A Haniko's Fansubon fent vannak.

    VálaszTörlés