2009. október 31., szombat

Kiddy GIRL-AND




A Kiddy Grade még anno az A+ -on nagy kedvencem volt. Már egy ideje vártam a folytatását, bár féltem is tőle, hogy pont a két főszereplőt, és persze néhány kedvencemet (Armblast, Sinistra, Dextera) kihagyják, és pont azok fognak szerepelni a 2. sorozatban akiket kevésbé szerettem (Tweedledee, Tweedledum, Un-on, A-ou).

Eddig csak az első két részt láttam a Kiddy Girl Andből, de sajnos csalódást okozott. Elsőre komolytalanabbnak tűnik, mint az első sorozat volt, sőt a 2. rész tele volt sikeres animék kiparódizálásával. Egyenlőre semmi küldetést nem láttok biztosítva nekik, majd talán a későbbiekben. Pedig a Kiddy Grade elsősorban akció anime volt, és nem vígjáték. A fanservice is mintha több lenne. Az új főszereplő párunk egyik tagja, a bugyiját hagyja el, de feltűnnek egy szál alsógatyában lévő bishonenek is. Összességében aranyos, és szép a grafika, de nem ezt vártam.

Eclair és Lumier helyetti két főszereplőlány, Ascoeur és Q-feuille jelleme szinte teljesen olyan mint Eclairéknek, csak Ascoeur valamivel gyerekesebb mint Aclair, és Q-feuille pedig magasabb és nőiesebb mint Lumier, de egyébként ugyanaz a kaptafa.
Ascoreru szintén női "smink cuccot" használ fegyverként, egy fésűt. Eclairékhez hasonlóan kiszolgálószemélyzetként dolgoznak a hétköznapokban, csak épp pincérlányként, és még nem ÁSZ ügynökök, hanem csak gyakornokok. Illetve az igazgatónő testőre, mintha Armblast fiatal énje lenne, és bőrönd helyett egy notesz szerűséget használ pajzsként, és talán majd fegyverként is.

4 megjegyzés:

  1. A 10. rész körül kezd komolyodni az anime és a szereplők is. Sinistra és Dextera nekem is hiányoznak, de még abban reménykedem, hogy nem írták ki őket teljesen (bár a G-Society két bishounenje elég gyanúsnak tűnik..?).

    Tényleg idegesítő mennyiségű fanservice-t pakoltak a részekbe, és Aya Uchida hangja szvsz kibírhatatlan, de ettől függetlenül kíváncsi vagyok, mit tudnak kihozni a KG2-ből.

    VálaszTörlés
  2. Igen, még én is nézzem, bár már néha elgondolkodtam azon, hogy befejezem, de még hátha lesz kutyából szalonna...

    Illetve a G-Society még tartogathat nagyobb mennyiségű akciót.

    VálaszTörlés
  3. Én nagyon szeretem Kiddy Girl-And-et az egyik kedvenc animém
    szerintem: vicces, komoly és érdekes
    Ascoeur és Q-feuille tényleg hasonlítanak Eclair-re és Lumier-re az erejük meg minden más

    VálaszTörlés
  4. Sajnos, én már azóta félbe hagytam a tizenvalahányadik rész körül. Nekem nem váltotta be a várakozásaimat. Mondjuk, ha nem ismeretem volna az előző sorozatot lehet, hogy jobban tetszene ez is...

    VálaszTörlés