2010. november 4., csütörtök

Wish manga és "anime"




Nagyon bájos történet, és Clampékhoz hűen van benne humor, dráma, szerelem és csavarok. Mindez gyönyörű rajzokkal fűszerezve. Főleg lányoknak ajánlom, de az erőteljes férfi karakterek miatt a fiúknak is tetszhet. Elég rövid, mindössze 4 kötet a manga és teljes, ezért hamar el lehet olvasni. Az "anime" valójában egy '97-ben készült kis klipp, amit be is linkeltem.

Shuichiro Kudo, egy fiatal sebész hazafelé menet egy különös kislányt lát meg egy fa tetején. A gyereket egy varjú támadja meg, de a doki közbelép és elhessegeti a madarat. Ezután veszi csak észre a lányka hátán az átlátszó szárnyacskákat. A kislány megköszöni a segítséget és bemutatkozik. Kohakunak hívják és ő egy angyal. Kohaku hálából teljesíteni akarja Shuichiro egy kívánságát, de a dokinak már mindene megvan, és úgy gondolja, hogy ha szüksége is lenne valamire, azt neki magának kellene előteremtenie. Ám az angyalka hajthatatlan és hazáig követi. A doki már-már azt hiszi, csak álmodik, de másnap reggel a kis angyal még mindig ott tanyázik nála. A magányos fiatalember élete hamar megtelik bonyodalmakkal. Kiderül, Kohaku miért van a Földön, és megismerünk még néhány angyalt és démont is.

Nekem ez volt az első Clamp élményem és utána a Chobits, és egészen a X és RGVeda megismeréséig a kedvencem maradt tőlük, de még most is nagyon szeretem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése