2010. november 26., péntek

Gohou Drug / Lawful Drug





Clampék mangáiban gyakran van shounen ai szál (ahogy shoujo ai is van, csak nem olyan feltűnő). A szóban forgó mangánál gondoltak egyet és rögtön az egész történetet erre a műfajra alapozták. De ne higgyétek, hogy tocsogni fog a nyálban, vagy hogy nincsenek benne tipikus clamp motívumok és misztikum. Épp ellenkezőleg a két főszereplőnk húzza egymás agyát, amin jókat lehet derülni. Vagyis vígjátékként is felfogható, és a munkájuk sem éppen szokványos.

Kazahaya Kudou anyagilag teljesen leéget, és karácsony napján ájultan hever a hóban. Rikuou Himura találja meg és viszi magához. Himura egy gyógyszerüzletben dolgozik, ami lakhatását is biztosítja. A gyógyszerüzlet ügyvezetője az üzletben és pénzügyekben kegyelmet nem ismerő, Kakei. Kudounak megengedik, hogy Himurával lakjon és együtt dolgozzanak az üzleteben. Csakhogy, ahogy a Weiss Kruezban is láthattuk, az üzlet csak álca, és valójában misztikus és veszélyes dolgok és emberek felkutatásával foglalkoznak. Ugyanis nem mindennapi képességekkel vannak megáldva főhőseink. Na nem szuper erőre kell gondolni. Kudou képes érzékelni az emberek és tárgyak által hátrahagyott energiákat, vagyis az emlékezetüket. Himura pedig mentális erejével kisebb dolgokat tud eltörni, elszakítani. Ebből adódóan ő a "testőr".

Mindenesetre bonyodalmakban, furcsaságban és poénokban nincs hiány. Minden 14 felettinek csak ajánlani tudom! Mondjuk itt főleg a lányokra gondoltak.

Szeretném magyarul, de nem hiszem hogy túl nagy esély lenne rá, mivel csak 3 kötet és befejezetlen. Ígérték, hogy a Tsubasa befejezése után befejezik az eddig hiátuson lévő munkáikat, de úgy néz ki, hogy éppen egy új mangát akarnak indítani. Azért még reménykedem, hogy az X és Clover -el együtt még majd ezt is befejezik. Még talán a három közül ennek van a legnagyobb esélye a befejezésre, mivel még nem olyan rég tették félre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése