2010. október 22., péntek

Karácsonyi premierek



Arra az elhatározásra jutottam, hogy ha valami jó film vagy rajzfilm közeledtét látom, akkor azt is jelezni fogom. Persze az animés profilomon nem változtatok. De szerintem a többséget úgyse csak az anime és a japán filmek érdeklik. Én például nagyon szeretem a "jó" rajzfilmeket úgy általában is, mégha nem is japán. A jót értsd: szép grafika, mint a régi, kézzel készült klasszikus disney rajzfilmek; vicces, mint az Irány Eldorádó, vagy a Shrek; esetleg tanulságos, mint az Egyszer volt hol nem volt... sorozatok. De nosztalgiázni is szeretek gyermekkorom klasszikusaival, mint a Looney Tunes, Hannah-Barbara vagy Tom és Jerry. Ezeket a bejegyzéseket innentől fogva az "egyéb" címke alatt találjátok majd.

Nem elfelejteni: Animaxon október 30: Bleach: A gyémántporlázadás, december 25: Conan a detektív első mozifilm, december 26: Lupin III: The Castle of Cagliostro.

Na, de lássuk a mostani közelgő karácsonyi mozis kínálatot.

Közte van a szokásos Harry Potter film. A befejező rész most két részes lesz novemberre és júliusra időzítve. Harry Potter és a Halál Ereklyéi 3D-ben, mert most ugye minden ebben készül.



Két Walt Disney-t is köszönthetünk: a 3. Narniát és egy újabb klasszikus alternatív feldolgozását (úgy néz ki a Békakirály feldolgozás bejött), a Rapunzel, aminek magyar címe Aranyhaj lesz, de a mesekönyvekben eredetileg Ribikének fordították. (A Narniát nem lehet beágyazni, így csak linkelni tudtam.)



Egy helyes kis animációs vígjáték: Alfa és Omega. Az Aranyhaj után ezt nézném meg a legjobban. :)



És még egy folytatás, amire már nem is számítottam, de annál inkább meg akarom nézni. A Apádra Ütök, és a Vejedre ütök után: UTÓDOMRA ÜTÖK!!!




2 megjegyzés:

  1. Ezek közül a Harry Potter biztosan, a Ben Stiller vígjáték talán érdekel. Amerikai rajzfilmet nem nagyon nézek, ez talán az egyetlen, aminek a kliséi és a szellemisége nagyon idegesít. Inkább megnéznék egy színvonalas európai alkotást, de sajnos, azok mostanában nem nagyon készülnek.

    VálaszTörlés
  2. Az biztos, hogy az európai filmek értékelhetőbbek, de én az amerikain is elvegetálok. Főleg ha közeledik a karácsony, amikor kicsit visszatérek a gyermekkoromhoz lelkileg.

    VálaszTörlés