2010. október 13., szerda

Ghost Hunt






Minden hónapra egy Fuyumi Ono :)

25 részes misztikus horror. Megfelelően adagolt humorral, rejtéllyel, és drámával. 8 történetből áll a sorozat és kb. 3-4 rész tesz ki egy egész történetet/fejezetet.

Taniyama Mai egy átlagos japán középiskolás lány. Az iskolájukkal szembe lévő régi iskoláról elhíresült, hogy szellemek tanyáznak benne. Egyik nap Mai kíváncsiságból bemegy az épületbe, mert egy kamerát lát bent, és ezt a látványt furcsának találja az elhagyatott épületben. Miközben szemügyre veszi a kamerát majdnem ráborul az egyik cipős szekrény. A komolyabb sérüléstől is csak egy ismeretlen magas férfi menti meg, akinek a karja viszont eltört, ahogy a kamera is. Kiderül, hogy az iskola igazgatója kért fel egy szellemvadászt, név szerint Shibuya Kazuyát, hogy derítse ki mi áll az esetek hátterében. Mai miután jobban megismeri a 17 éves szellemvadászt elkereszteli Narunak, mivel olyan nárcisztikus a srác, de mindenképpen hozzáértő. Mivel Naru asszisztense volt, akire Mai helyet ráesett a cipős szekrény kell egy helyettes neki, ráadásul Mainak a semmiből ki kéne fizetnie az összetört kamera árát is. Ehelyett beáll Naruhoz részmunkaidős asszisztensnek.

Az első ügyben megismerkedünk még néhány karakterrel, akik később is segíteni fognak a szellemvadászatban, mint Naru asszisztensét, a szótlan Lint; Takigawa Hoshou-t egy Buddhista szerzetest; Matsuzaki Ayakot, aki sintó papnő; John Brown-t, egy ausztráli szelleműző keresztény papot; és Hara Masakot, egy médiumot. Naru, Mai, Lin és Ayako pontos kiléte a végéig rejtve marad. A köztük kialakuló kapcsolatot is érdekes követni, amellett hogy izgulunk mi fog történni a következő percben. Mert előkerülnek állmédiumok, kísértetház, lelket-rejtő baba, befejezetlen ügyű vagy temetetlen halott, átkok és minden ami belefér.

Megéri megnézni.

Nekem az opening, és az endig zenéje is nagyon bejött. Lásd lent.(Nem tudja vki honnan lehet beszerezni mp3-ban? :) )





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése