2010. október 14., csütörtök

Togainu no chi




A Togainu no chi egy visual novelnek (street fighting / BL játék) indult, amiből két manga adaptáció is készült, most pedig egy 13 részesre tervezett sorozat. Annak ellenére, hogy shounen ai elemeket tartalmaz (a játék yaoit is) a története egész jó, és még a fiúk is élvezhetik. Amikor meghallottam, hogy anime készül belőle nagyon megörültem neki.

Mivel még nem játszottam a játékkal a pontos előzményeket nem ismerem. így idéznék néhány sort Bishounen Hebunról:

"Japán a vesztes oldalon állt a 3. világháborúban, területileg kettészakították, míg a keleti felét a CFC, addig a nyugati felét a Nikkoren nevű politikai klikk irányítja. Fővárosa, az egykori Tokió romokban hever, csakúgy, mint megannyi világváros. Mivel a várost egyik politikai csoport sem volt képes irányítása alá vonni (pont a határvonalon fekszik), végül a társadalom söpredékének engedték át. Toshima (a főváros új neve) tehát a bűnözők, a prostituáltak, a gyilkosok, a társadalom legalsó rétegének menedéke lett. A főváros vezetése a titokzatos Vischio drogszindikátus kezében van, virágzó drogkereskedelmét és alvilágát a Vischio elsőszámú vezetője, Il-re (helyesen Il Re, azaz olaszul "a Király") irányítja.

A világháború totalitárius katonai diktatúrája idején a fiatalokat szüleiktől elszakítva katonai kiképzésben részesítették. A "Gyilkolj hazád és a saját dicsőségedért!" elvét követve tulajdonképpen két lábon járó gyilkológépeket hoztak létre. De mire ezek a fiatalok a csatatérre kerülhettek volna, hogy megmutassák, mire is képesek, a háború véget ért. Mivel a diktatúra nem tudott mit kezdeni a sok agymosott, gyilkolásra kitanított fiatallal, létrehozták a Bl@ster nevű utcai harcművészeti játékot, amelynek rengeteg követője akadt országszerte. A Bl@ster célja tulajdonképpen az volt, hogy a fiatalokat "elfoglalják", és így nem veszélyeztetik a társadalmat. A Bl@ster győztesei évek óta komoly pénzjutalmat és elismerést kapnak.

A Bl@ster óriási sikerén felbuzdulva a Vischio úgy dönt, hogy létrehoz egy hasonló utcai harcművészeti játékot Toshimában is: ez lesz a Igura. Az Igura szabályai azonban sokkal véresebbek, mint a Bl@ster szabályai, ugyanis nemcsak, hogy engedélyezett a gyilkolás és az ellenfél elpusztítása az Igura területén, hanem egyenesen követelmény.

Az utcai harcokban bárki részt vehet, aki jelentkezik rá a Vischio erődben, majd kap 5 olyan dögcédulát, aminek a hátoldalát a hagyományos francia kártya egyik lapja díszíti. A harcok során a vesztes féltől a győztes elveszi valamennyi dögcéduláját, de csak abban az esetben, ha a szabályok szigorú betartásával győzött. Aki csal, vagy ellopja a másik dögcéduláit, azonnal kizárják a játékból és a Hóhérokkal kerül szembe.

A cél az, hogy a harcosok összegyűjtsék a Royal Flushhöz szükséges 5 lapot (10, J, Q, K, A), és ezzel az öt dögcédulával kapnak egy lehetőséget, hogy megküzdjenek a város elsőszámú és legveszélyesebb harcosával, Il-rével. Il-rét még soha senki sem látta, de jogosan mindenki tart tőle, mert még senkinek sem sikerült legyőznie. Il-re tehát nemcsak Toshima rettegett ura, hanem egyben legjobb harcosa is. Aki legyőzi, átveheti a helyét és birodalmát.

A Royal Flushhöz használhatatlan dögcédulákat (az ún. "röficédulákat") a harcosok arra használják fel, hogy a város semleges területein (ahol harcolni szigorúan tilos) enni- és innivalót, fegyvert, drogot, orvosságot vásároljanak vele. A résztvevők előszeretettel veszik pl. a Line (Rain) nevű Vischio-drogot, amely megsokszorozza az erejüket és a harci képességeiket, ugyanakkor elég csúnya mentális mellékhatásai is vannak.

A verseny viszonylagos tisztaságára és a hullák eltakarítására a Vischio emberei, a Hóhérok felügyelnek."

Főszereplőnk Akira veretlen Bl@ster játékos, akit gyilkossággal vádjával börtönbe csuknak. Az egyetlen lehetősége, hogy elfogadja részt vesz a Igurán, és legyőzi Il-t, és ő lesz Toshima ura.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése