2009. április 13., hétfő

Manga kiadás és anime vetítés kapcsolata nálunk


Úgy látom a Mangafan és az Animax "brigádja" eléggé összebeszélnek, ami a kedvenceink forgalmazását illeti. Nem egyszer előfordult már, hogy amit a magyar Animaxon láttunk az nem sokkal később megjelent mangában; mint például a Death Note, vagy a Chrono Crusade (bár ez utobbi szinte egyszerre jelent meg a Tv-ben és a magyar mangapiacon). Aztán itt van a Nana, amit a Mangafan már kb. egy éve forgalmaz, valószínűleg a Paradiss Kiss anime magyar sikerein felbuzdul, és most májusban jön a Nana anime változata is.

Lassan már azt várom mikor fogják adni az Animaxon a Kenshint, vagy mikor adja ki a Mangafan a Bleach köteteit. Jó tudom, a Bleach sok kötet, na de itt van a Naruto is. A Kenshin pedig lassan retro animének számít, és 97 része van, ami szintén nem kevés.

Illetve az Animax emberei a 2008-as őszi animeconon, amikor a Hellsinget és a Monte-Cristo grófját is bejelentették, említették, hogy több filmet is terveznek venni. Eddig a Blue Gender és az Alchemist mozik, valamint a Death Note Live Action Moviek voltak műsoron. Kíváncsi vagyok, talán az Árnybíró filmet is tervbe vették?

Ja, és persze ki más adná ki az Animaxon debütált animéket DVD-n, ha nem a Mangafan. Szegény Klub Publishing hoppon maradt, bár az is lehet, hogy ők nem vállalták a többi anime kiadását. Ugyanis addig ők forgalmazták az Inuyashát, a Cowboy Bebopot, Full Metal Panicot és a Ghost Storiest. Reménykedtem, hogy a Kiddy Grade és a Kaleido Star is kiadásra kerül, de ahogy látom a Mangafan csak a legújabbakkal foglalkozik, mint a Fullmetal Alchemist, a Death Note, és a Bleach.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése