2011. január 5., szerda

Kenshin manga




Már biztosan sok Kenshin ismertetőt olvastatok, ezért most csak néhány dologra hívnám fel a figyelmeteket.


Történet kezdet(, annak aki még nem ismerné)

Kensin régen, a Meidzsi időszakot megelőző háborús időkben a rettegett emberölő Himura Battószai néven volt ismert. A Meidzsi időszakban, a „béke” idején, a hétköznapokban nem hordhatnak a rendőrein kívül mások kardot, így a harcosok „visszaszorultak” a dódzsókba (edzőterem/iskola) és az illegalitásba. Címszereplőnk megundorodva múltbéli tetteitől megesküszik, hogy nem öl többet embert, de a múltja nem ereszti olyan könnyen. Kenshin véletlenül belefut, majd beleszeret az egyik „haldokló” kendo iskola tulajába és segítségére lesz. Majd egy elszegényedett szamuráj család lopásra kényszerült büszke fiába botlik. Aztán szép sorban az ellenfelek, akiknek egy része marad vagy visszatér főbb mellékszereplőnek.

Mettől „indul be” a cselekmény

A 7. kötettől válik igazán izgalmassá a történet. Innentől ugyanis megkezdődik a kormányt lerombolni vágyó Sisio Makoto elleni harc, aki Kenshin utóda volt és sokáig halottnak hitték. Előtte Kenshin lever néhány rossafiút, de ez igazából csak a főbb szereplők bemutatása véget volt szűkséges, hogy megértsük jellemüket és motivációikat.

Ráadásul a 28 kötetes mangasorozat végére nem csak 1-2 hónap vagy év telik el, hanem legalább 10 év, hanem több, ami alatt megtudjuk milyen jövőjük lett a főbb karaktereknek a kezdeti nehézségek után. Egy kerek egész történetet kapunk.

Személyes vélemény

Kenshin egy régi klasszikus, ami néhány éve sokak kedvence volt, és talán most is az. Bár azt hiszem a fiatalabbaknak ez már kicsit lassú lefolyású lehet, de szerintem megéri az időt, amit rá szánunk. Egyszer-egyszer én is „felnyögtem”, hogy hogy lehet ilyen béna ellenfeleket rajzolni, de ezek mellett előfordul 2-3 igazán jó ellenfele Kenshinnek, akik hosszútávon végig kísérik a történéseket, illetve újra feltűnnek a mangában. Gondolok itt a két kedvenc karakteremre: Sinomori Aosira és Szaitó Hadzsimére (lásd lent őket).

Egyébként Kenshinben is megfogott valami, de az nem volt elég neki, ahhoz hogy a kedvenceim között legyen. Tetszik, hogy nem akar embert ölni, kicsit félszeg a hétköznapokban, és lenyűgöző tud lenni a szeme a harcokban. Igen, a szeme rajzolása fogott meg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése