2010. szeptember 29., szerda

Uraboku end






Elhúzták előttünk a mézes madzagot.

Sajnos nem ez az első, és biztos nem is az utolsó anime, amit kimondottan a manga népszerűsítése miatt találtak ki. Általában ezeket nem szokták normálisan befejezni, hogy olvasd el a mangát. Így jártam a Claymore-ral is. Bár ezek általában még futó mangák, így valószínűleg a készítők se gondolták végleg lezárni. De kérdem én: Miért nem akkor készítenek belőle sorozatot, amikor befejeződött a manga vagy megbeszélték a végét az alkotóval?" Na persze ez költői kérdés. Tudom rá a választ, ahogy már fentebb is írtam.

Hát nem tudom ki hogy van vele, de én nem vagyok megelégedve a lezárással, mert elég sok mindent nyitva hagyott. Leginkább csak bemutatta az összes szereplőt, és a köztük lévő szoros kapcsolatot. Ráadásul nemcsak, hogy nem volt igazi befejezés. (Reigát nem térítettük meg és nem is öltük meg, csak feltartozótatuk.) De amire még ennél is kíváncsibb voltam az se került bele. Vagyis hogy Luka és Yuki elődje hogyan, milyen körülmények között találkozott, az se derült ki...

3 megjegyzés:

  1. Ugyan még nem tartok a végénél, de sajnálom, mert én egy fél tucat bishin kívül semmi mást nem látok a sorozatban és ezek szerint nem is lesz több.:( A grafika gyönyörű, de a feléig semmi nem történt még az égvilágon.
    A lezáratlan mangák meganimalizálásának (bocs a ronda kifejezésért :D) soha semmi értelme nem volt a népszerűsítésen kívül, nem is sül ki belőle a legtöbb esetben jó dolog (pl. HotD, ami amúgy alapból sem egy nagy durranás).

    VálaszTörlés
  2. Igen, ennél én is többre számítottam. Csak elcsábított a grafika. Egy csomó artot beszereztem a mangakától. És némelyik munkája annyira hasonlít Kaori Yuki és a Vampire Knight alkotójának munkájához, hogy reménykedtem...

    VálaszTörlés
  3. Legalább a Vampire Knightot lezárták valamennyire az anime-ben. De ez... egyetértek veled, nekem is olyan lezáratlan az egész. Én pl teljesen meg is lepődtem, hogy záró rész... inkább csak nyomi összegzésnek, vagy állapotjelentésnek gondoltam... mert ez így lezárva nekem nem tetszik. -.-"
    Bennem azért még él a remény, hogy egy második évadot hátha készítenek belőle. O.O

    VálaszTörlés