2010. szeptember 13., hétfő

El-hazard




Az El-hazard „saga” több sorozatból és OVÁból áll, amik egyenként is értelmesek, de azért nem árt betartani a következő sorrendet:

El-hazard: The Wanderers (az első sorozat 26 résszel)
El-hazard: Magnificent World OVA I. (7 résszel)
El-hazard: Magnificent World OVA II. (4 résszel)
El-hazard: The Alternative World (második széria 12 résszel)

Makoto egy nagyon tehetséges középiskolás fiú. Egy baleset következtében ő és néhány ember átcsúszik egy másik dimenzióba. Ez a másik világ El-hazard. Idegen növények, hatalmas rovarok, törökös jellege van a ruháknak és az épületeknek némi kihagyhatatlan fantasy és sci-fi elemmel ötvözve. El-hazard földjét ketté válassza a Nagy Szent Folyó, aminek az egyik oldalán van a békés országok szövetsége, amit a legerősebb, Roshtária vezet. A másik oldalon fekszik Bugrom, a bogarak birodalma, aminek Diva az úrnője (olyan mint egy méh v hangya királynő).

Makoto és tanára, Fujisawa-sensei (aki egy energikus, laza, iszákos tanár) megmentik Rune hercegnőt, Roshtária úrnőjét. Ezáltal bekerülnek a palotába, és belekeverednek egy háborúba, ami Roshtária és Bugrom között zajlik.

A másik két személy, akik átkerültek Makotoval El-hazardba, egy testvér pár, bár nem kimondottan felhőtlen kettejük viszonya. Nanami nagyon jól ért a főzéshez és az üzleteléshez. Nem ugyanarra a környékre kerül mint Makoto, vagy a bátyja, ezért eleinte egyedül boldogul. Nanami bátyja, Jinnai, aki féltékeny Makoto sikereire, és benne látja az örök ellenlábast. Ő Bugrom földre kerül. Diva azt hiszi Jinnairól, hogy az istenek küldötte, és azért jött, hogy győzelemre segítse Bugromot. Jinnai egojának pedig mi sem kell több.

A történetben még feltűnik három papnő és egy démonnő, mint főbb szereplő.

Makoto és barátai tudásán és leleményén múlik, hogy megtudják-e nyerni a háborút a Bugromok ellen, és hazajutnak-e. Nagyon kell vigyázniuk, mert bár Roshtária kezében van a legerősebb fegyver, mégis ez pusztította el évekkel ezelőtt a birodalmakat.

Az anime elsősorban fantasy és kalandfilm, de van benne humor és egy kis háremanime beütés is (Makotonak három-négy lány is „udvarol”).

Az első sorozat, akár tetszés szerint ki is hagyható, mert az első OVA összefoglalja az első sorozat történéseit, bár egy kicsit át is írja és innentől fogva ezt veszik alapnak. Valamint a tűz és a szél papnők szoros kapcsolata is csak az első sorozatban tisztázódik. A tv sorozat inkább humorosabb és lightosabb, az OVÁ-ban összesűrítették a dolgokat ezáltal komolyabb és erotikusabb lett.

A gonoszok elég bénán sikerültek, de ha ezt nem számítjuk, akkor egész jó a történet. A grafika nem a legjobb, de már régi darab. Szerintem megér egy misét.

(Eltérések a The Wanderers és a Magnificent world között:
Nagyjából ugyanazt meséli el az OVA, mint az első sorozat, de...
Az ovából több minden kiderül mint a sorozatból. Makotoék nem egy kísérlet balesetében bekövetkezett dimenzió váltásban kerültek át El-hazardba, hanem az iskolájukban találtak egy titokzatos letűnt civilizációra utaló leletet, amiből egy őszhajú, lány lép elő és ő küldi el El-hazardba Makotot és a többieket. Rune hercegnő kinézetén változtattak, felnőttebb és nőiesebb lett, valamint van húga és jegyese. Fatora, a hercegnő húga, aki Makotora hasonlít, eltűnt. Ezért azt akarják Makototól játssza el a szerepét. A három papnőt nem a visszatérésük okán kell megkeresniük, hanem hogy a lepecsételt Isten Szeme nevű pusztító fegyvert újra használni tudják. Ifurita, a démonlány kinézete és jelleme is változott (előnyére). Ezenkivül egy harmadik fél is belekeveredik Rostária és a Bugrom háborújába a háttérből. )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése