2013. május 16., csütörtök

Hacsi - A leghűségesebb barát



Jövőhét hétfőn (05.20.) lesz látható a Duna TV-n 20 órai kezdettel a Hacsi(ko) című japán igaztörténetet feldolgozó film Richard Gere főszereplésével. Nem dokumentumfilm!

Akik hajamosak a sírásra azoknak nem ajánlom, mert még én is elsírtam magam a végén pedig én még a Titanikon sem sírtam. De aki szereti a megható, megindító, hűségről és szeretettről szóló történeteket azoknak feltétlen meg kell nézni! Nem csöpögős!

Hacsi egy Akita inu (=kutya) kölyök, akit keletről importáltak és szállításközben elhagyják a vasútállomáson, ahol Wilson professzor (Richard Gere), egyetemi tanár talál rá és a lelkiismerete nem engedi magára hagyni a kutyust. Hazaviszi annak ellenére, hogy a felesége nem tűri meg otthon a kutyákat. Elleinte dugdosa a kis Hacsit Cate, a felesége elöl, de hamar lebukik. Azzal mentegetőzik, hogy ez csak átmeneti, mert a gazdája biztosan jelentkezni fog majd érte, de aztán csak náluk ragad. Cate is megenyhül a kutya irányába, amikor rájön milyen jól elszórakoztatja a férjét. Hacsi minden reggel kikiséri Wilsont a vasútállomásra és este várja a megszokott időben, hogy visszajöjjön. De mi van akkor ha nem jön vissza?



Az eredeti eset 1923-ban kezdödőtt, amikor Ueno professzor megvette az eredeti Hacsiko-t. Sajnos 1927-ben szívrohamban meghalt az egyetemen és a hűséges kutya hiába várta a Shibuya (Tokió) vasútállomáson. Ennek ellére még 9 évig folyamatosan kijárt az állomáshoz. Itt találták holtan 1935-ben és ide állítottak neki egy akita inu bronzszobrot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése