2013. január 26., szombat

Psycho-Pass


Egyre több animén látom, hogy nem egy eredeti ötlet. Az alapötlete pont az, amit már láttam máshol és csak annyiban térnek el egy kicsit az eddigiektől, hogy modernebbnek próbálják beállítani és néhány saját csavart belerakni, de ettől még ez egy koppintás...

Már anno a "Himitsu"-ra is hallottam azt a nézetett, hogy tisztára olyan, mint a "Különvélemény" (2002) című film, de ez azért nem lehet, mert a Himitsu: The Revelation mangája (2001) még a film bemutatása előtt elkezdődött és csak az anime jóval későbbi (2008). Viszont a Psyco-Pass készítői már mind a két művet (a mangát/animét és a filmet is) látták, mivel elég népszerűek ahhoz hogy ne kerülje el egyik filmalkotó figyelmét se.

Viszont az alapok alapja, amiből a Különvélemény című film is készült, az Philip K. Dick által 1968-ban publikált novellás kötet, amelynek szintén Különvélemény a címe. Őt nevezik a cyberpunk előfutárának. Nem csak a fent említett művéből készült film feldolgozás, hanem például az "Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?" és a "Szárnyas fejvadász" is az ő nevéhez fűződik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése