2012. február 1., szerda

Another



Egy tipikus japán horror filmre hajazó anime sorozat indult a hetekben, ami a feszültségkeltésre alapoz a ki nem mondott rejtélyekkel és egy lány halálával, gusztustalan részek nélkül. Persze mivel fiataloknak szóló műfajról van szó alapvető, hogy középiskolában játszódjon.

26 évvel ezelőtt a 9. évfolyamos 3. osztályos középiskolás Misaki Mei meghalt. A körülményeket mindenki másképpen ismeri és nem is szívesen beszélnek róla. Az osztálytársai szerették, mert kedves lány volt, jó tanuló és élsportoló. Csak pozitívat lehetett róla hallani. Ezért is furcsállta mindenki a hiányát, mire egyik osztálytársa kijelentette, hogy Mei nem halt meg és ehhez a nézethez az egész iskola csatlakozott. Fenntartották a padját és még az érettségi ünnepségen is kapott helyet az igazgatótól. De amire senki nem számított: Mei megjelent az érettségi tablón holtsápadtan.

Sakakibara Kouichi Tokióból költözött Yomiyamiba és abba a középiskolába kezd járni, ahol 26 éve történt ez az eset. Ráadásul pont a 9. évfolyam 3. osztályába. Az egész iskola a diákokat és a tanárokat is beleértve titokzatosan viselkedik. Egyértelműen titkolnak valami szörnyűt, ami a lelki világukra és az egész hangulatukra nézve rossz hatást tesz...

Aki nem bírja az eléggé lehangoló és eleinte vontatott sztorit annak nem ajánlóm, de akinek már bejött a japán horror filmek hangulata, annak ez is tetszeni fog. Én eddig jól el vagyok vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése