2011. június 2., csütörtök

Hetalia figurák



A legújabb kis kedvenceim a Hetalia one coin figurák. Nagyon kis helyesek és minden kis részletükben hasonlítanak az eredeti karakterekre. Az első sorozatot 2009-ben, a másodikat 2010 végén adta ki a Kotobukiya. Mindkét sorozathoz 9 doboz tartozik, de a második kiadáshoz 10 karakter, mivel Picitáliát és a Német-Római Császárságot egy dobozba tették. Mágnes van a fejükben, ezért nem csak a talpazatukon állnak meg, hanem bármilyen fémfelülethez csatlakoztatható. Egymást is nagyon vonzzák! ;) A második szériának már levehető a feje. Vagyis ki lehet cserélni a testeket és a fejeket, de én nem "műtöttem át" őket. Így az igaziak! De annak örülök, hogy a fej - és testhelyzeten így könnyebb változtatni. Néhány kis kiegészítő, mint a kalap is különálló. Festési hibát nem igazán találtam, pedig a sok kis apró részleten lett volna hol hibázni, mint például a kabátjuk milliméternyi gombja. (Fent és lent láthatjátok a róluk készült képeimet.)

Ezeket a kis figurákat nevezik Chibiknek, hasonlítanak a Nendroidokhoz, de sokkal kisebb fejük van és viszonylag jobbak az arányaik. Első ránézésre beleszerettem ezekbe a kis „pici”(chibi jelenése is ez) figurákba. A Hetalia karakterekhez nagyon is jól illik ez az ábrázolás (egyébként egy kártyasorozat képei alapján készültek). Sajnos Hungary-chan és Ausztria már csak a második szériába fért bele, ami azért necces, mert nekem a második széria figuráiból kevesebb kellene, mint az elsőből. Szerencsére egy dobozban benne van egyszerre az összes duplumok és hiány nélkül, de ahhoz hogy meg tudjam venni ezt a kettőt gyakorlatilag meg „kellett” vennem az egész sort, hogy biztosan meglegyenek és ne csak „vakon lövöldözzek.” Időközbe rájöttem, hogy Kanada, Görögország és Spanyolország is tetszik. Aztán mikor már a kezemben voltak Finnország és Svédország is egészen helyesnek tűnt, és így meg már nincs szívem a maradék hármat eladni, mert akkor nem lenne komplett a sorom. (Micsoda problémáim vannak, mi? ^^) Mind annyira aranyos, hogy még egy kicsit elidőznek itt nálam aztán a fele új gazdát keres magának, ha talál. Ha nem az se baj, akkor maradnak maradon, de szerintem ettől nem kell „félnem”.

Egyébként hozzájuk hasonló One Coin chibi figura sorozatokat már nem egyszer kiadtak. Ezt minden kiadó másképpen hívja például a Megahouse-nál Petit Chara Land vagy P.D.Collection. Volt többek között hasonló chibi kiadású Yu-gi-oh!, Gundam Seed, Hitman Reborn, Gintama, Code Geass, Sengoku Basara, Togainu no Chi, Lamento de még Indiana Jones is. De nem minden One coin figura chibi, vannak "rendes" testarányosak is, mint pl. a Tales of Abyss figurák.(a linket követve megnézheted őket)

Illetve nagy kedvencem még a Clamp in 3-D land is, de erről majd később.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése