2009. november 15., vasárnap

Koyasu Takehito




Az Uténával kapcsolatban említeném meg, hogy odáig vagyok Kiryuu Touga szinkronhangjáért. Koyasu Takehito seiyuu szinkronizálta még többek között Hotohorit a Fushigi Yuugiból (fenti és lenti klipp, amiken Takehito énekel), Ayát a Weiss Kreuzból, Kirát az Angel Sanctuaryból, Shigeru Aobát a Neon Genesis Evangelionból, Ritsu-senseit a Lovelessből, Il Palazzot az Excel Sagából, Seishirout a Tokyo Babylonból, Rezot, és Zanaffát a Slayersből,Tanakát Pretearból, Jubeit a Get Backersből, Excaliburt a Soul Eaterből, Keikit a Twelve Kingdomsból, "Ranka" Fujiokát (apucit) a Ouran High School Host Clubból, Sakujun Sát Saiunkoku Monogatariból, Cross igazgatót a Vampire Knightból, és még sorolhatnám.

Koyasu Takehito (1967-) ellentmondásos ember. Jó tanuló volt az iskolában egészen apja haláláig, ami annyira megviselte, hogy majdnem bűnöző lett belőle. Végül csak leérettségizett, és benőtt a feje lágya. Leginkább a shoujo animék szépfiújának hangjaként ismert, de a pozitív karakterek mellett, állítása szerint, a sötétebb karaktereket jobban eltudja játszani, mert a múltja miatt jobban bele tudja élni magát a helyzetükbe. A kedvenc karaktere Aya. Weiß SIDE B manga történetét ő találta ki. Énekesként is tevékeny, nem csak seiyuuként, és több lemeze is megjelent. Neki tipikusan b*gyi remegtető férfias, de mégis bársonyos hangja van. De ahogy a fentiekből látszik a szépfiúból a gondoskodó apuci filingre váltott mostanra. Nem hiába több mint 40 éves. :)

De szeretem még Nakata Jouji (1954-) hangját is, ami talán a Gankutsuouban jön ki a legjobban (magát Monte Cristo grófját szinkronizálja), de Alucard hangját is ő adja a Hellsingben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése