2012. január 20., péntek

Nurarihyon no Mago / Grandchild of Nurarihyon



Új kedvencem született. Még viszonylag fríss animéről van szó, 2010-es az első és a 2011-es a második évada. Kicsit olyan mintha az Inuyashát a Natsuméval keverték volna össze, plusz egy kis jakuza klán beütést kölcsönöztek neki.

A történetünk főszereplője Nura, egy 12 éves ember fiú, de negyedrészt, a nagyapja révén démon/youkai (13 évesen a youkaiok már felnőttnek számítanak). A nagyapja őt jelölte ki az örökösévé, a démon klán leendő vezérének. Csak az a baj, hogy nappal ember és csak este tud démon formát ölteni az unokája. Ráadásul Nura nem is akar vezér lenni.

Az első évad gyakorlatilag arról szól, hogy elfogadja-e a sorsát, de közbe hülyéskedik az ember iskolatársaival és persze szerelmes lesz...

A második elkezdése után olyan érzésem volt, mint a Rozen Maidennél, hogy az első lightosabb, viccesebb, a másodiknál fordul véresen komollyá a dolog (,bár már az első évad felétől se panaszkodhatunk unalomra). A másodikban derül ki 2-3 részen keresztül egy visszaemlékezés formájában, hogy Nura nagyapja miért ember asszonyt választott magának, és hogy miért kellett Nura apjának, a nagyapjának a fiának meghalnia...

A zenéjét is nagyon megszerettem!!! Az OST-ről szinte az össze szám tetszik. Bátran merem ajánlani mindenkinek.

1 megjegyzés:

  1. Igen a második sokkal jobb lett, eléggé Bleach-esre sikeredett, hogy az elsőben végre legyőzték a főellenséget erre a következőben jön egy még erősebb. Nekem ez az érzésem támadt.

    Nem lenne rossz ha kijönne egy harmadik évad is. :3

    VálaszTörlés