2011. augusztus 12., péntek

Puella Magi Madoka Magica

"
13 részes még frissnek mondható anime, de már befejeződött. Ez az anime újra értelmezte a magical girl műfaját, azzal hogy vitt bele némi szürrealizmust, amivel sötétebbé tette az egyébként rózsaszín hangulatú műfajt. Ráadásul itt a mahou shoujok (magical girl), néhány kivételtől eltekintve, egyáltalán nem szeretnek összedolgozni. Sőt számítók és a másikkal szemben ellenséges természetük van, ami újabb eltérés az eddigiekhez képest.

Ebbe a nem éppen idilli helyzetbe kerül a címszereplő Madoka is barátnőjével. Az egész további életüket befolyásoló nagy döntést kell meghozniuk. Vagyis hogy egy kívánságukért cserébe életük végéig harcolniuk kell az embereket a halálba kergető boszorkányokkal (szürreális lények egész kis birodalommal), ezzel pedig az életüket kockáztatják. Vajon milyen kívánság éri meg, hogy cserébe életveszélybe kerüljenek?

És ahogy már írtam, nem csak a boszorkányok, de a többi mahou shoujo is veszélyezteti az életüket, ugyanis verseny van a boszorkányok levadászásában. Mindkettő nagyon is reális veszély. Már nem egy mahou shoujo életét vesztette a küzdelmekben.

Összességében egy csavarokkal és fordulatokkal teli történetet izgulhatunk végig. Azoktól is hallottam, hogy megnézték, akik egyébként nem szeretik a mahou shoujo sztorikat, ezért bátran merem ajánlani mindenkinek. Érdemes megnézni. A zenéje is nagyon jól sikerült. Ezt hallgatom most éjjel nappal. Még azt is megkockáztatom, hogy idővel a klasszikusok közé emelkedik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése